A Jelfolyam on-line művészeti folyóirat 2008-ban látta meg a napvilágot és a Duna-partot Újvidéken. Csapatunk először magyar nyelv és irodalom szakos hallgatókból állt, idővel pedig más szakok és karok hallgatói is csatlakoztak.
Első elképzelésünk egy multidiszciplináris folyóirat létrehozása volt a világháló kínálta lehetőségek kihasználásával. A megvalósítás első változata: a megjelenésre szánt szövegekhez illusztrációk készültek, és ezek mint szöveg-illusztráció fúziók kerültek fel kép formájában honlapunkra. Három rovattal indítottunk: Versek, Prózák, Tanulmányok – utóbbi az 5. szám óta nincs. Az oldal – amelynek tárhelyet a Vajdasági Magyar Felsőoktatási Kollégium biztosított – akkor frissült, amikor ehhez elegendő alkotás gyűlt össze. Tematikai koncepcióban ekkor még nem gondolkodtunk, elsősorban Török Erna illusztrációi terelték egységes mederbe a Jelfolyamot.
Megújult formánkban projektekre tagolódik munkásságunk, az Első (az archívum menüpontban található) 2010 novemberében zárult egy nyomtatott számmal, mely két funkciót lát el: egyrészt tematikazáró szerepet tölt be, másrészt segít kiküszöbölni a webes megjelenés legnagyobb hátrányát, az immaterialitást.
A 2011-ben indított Hét főbűn cserépben című projektünkben nemcsak egy egységes témakör feldogozása az újítás. Több képzőművész dolgozik a számok elkészítésén, az alkotások mint szöveg-kép fúziók egy harmadik síkkal gazdagodtak az audio illusztrációknak köszönhetően, így zeneszerzőkkel és zenészekkel is bővült munkatársaink köre.  
Ami az alkotási módszereket illeti: individuálisan és műhelymunkaszerűen is dolgozunk, utóbbihoz a Tudósklubban (Újvidék, Mišić vajda 1./3.) kaptunk teret.
Művészeti törekvéseink azonban nem merülnek ki a képernyőn hallott – látott – olvasott alkotásokban. Mint művészeti csoport, különböző akcióművészeti műfajokban is kísérletezünk: performance, happening és re-akcióművészet. (Lásd a médiatár menüpontot!)